Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 13:26 - Превю и прогнози за мачовете Ливърпул - Евертън и Тотнъм - Манчестър Юнайтед (16.01.2011, Неделя)
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2011 13:28


Ливърпул - Евертън
Мач, на който само истинските комарджии биха заложили. Това е сблъсъка между Ливърпул и Евертън. Новият шотландски треньор на домакините Кени Дъглиш не успя да победи в нито един от двата мача, които отборът му изигра под негово командване. Загуба от Манчестър Юнайтед и още по срамно - загуба от Блекпул и то след като Торес отбеляза за един на нула. Немислимо за повечето, но през януари Ливърпул стои едва на четири точки от опасната зона и то в съседство с Евертън. Отборът на Дейвид Мойс спечели само две от 18-те си гостувания на Ливърпул, но победата с 2-0 на Гудисън Парк през октомври ще им даде самочувствие.
Ливърпул ще страда при отсъствието на Стивън Джерард (наказан) и Джейми Карагър (контузен). През седмицата в игра се появиха Поулсен и Йованович, но те едва ли ще запазят местата си на терена. Мартин Кели играе чудесно на десния бек, докато преместеният отляво Глен Джонсън не се справя добре. Джо Коул остава в лазарета.
За Евертън отсъства Тим Кейхил, който е и голмайстор на тима. Ягиелка се завръща след контузия и така отбраната на Карамелите придобива завършен вид, въпреки отсъствието на Хейтинга.
Изходът на този мач ще зависи от много фактори, повечето от които случайни. Например червените картони, съпътстващи това дерби, напрежението при статични положения, опитът на съдията и други. Естествено Ливърпул разполагат с Фернандо Торес, но в халфовата линия на Карамелите ще оперират изключително енергичните и страстни Родуел, Фелайни, Колман.
Мисля, че изходът от този мач ще е равенство, а за търсещите адреналина предлагам точен резултат 2:2.

Тотнъм - Манчестър Юнайтед
И двата отбора правят страхотен сезон досега. Юнайтед няма загуба от началото на сезона, а Тотнъм е в борбата за върховите места. И двата тима се нуждаят от победата, за да заемат позициите, които им прилягат. Въпреки че е без загуба Манчестър Юнайтед спечели само две от гостуванията си. Тотнъм загуби само една от десетте последни срещи и има шанса да остави Челси зад гърба си. Една статистика отличава Шпорите от всички останали отбори - 16 спечелени точки от губещи позиции. Това от което трябва да се срамуват обаче са 19-те срещи с Червените дяволи, от които лондончани измъкнаха едва 4 равенства при 15 загуби.
Ето и предполагаемите стартови състави:
Tottenham: Gomes, Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto, Lennon, Modric, Palacios, Bale, Van der Vaart, Crouch.
Man Utd: Van der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Nani, Fletcher, Anderson, Giggs, Berbatov, Rooney.
При липсата на каквито и да е основни кадрови проблеми Манчестър Юнайтед едва ли ще загуби този мач. Тотнъм също изглежда добре в кадрово отношение. Като единствено слабо звено може да се окаже присъствието на Галас в центъра на защитата.
Смятам, че мачът ще бъде равностоен и респективно крайният изход ще е равенство.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 101124
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930