Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 22:13 - Превю и прогнози за мачовете Бирмингам - Астън Вила и Съндърланд - Нюкясъл (16.01.2011, Неделя)
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 1012 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.01.2011 12:04


Бирмингам - Астън Вила
Това дерби е едно от най-върлите в Англия. Двата тима са близо до дъното и въпреки своите достойнства в кадрово отношение, играта им не носи нужните точки. През есента отборите завършиха при нулево равенство в мач от Премиершип, а преди това за Карлинг Къп Сините победиха с късен гол при равностойна игра. Трите гостувания на Вила преди тези два мача завършваха с тяхна победа. Нападателите на Бирмингам нямат голове в последните си осем мача в Лигата. Астън Вила пък взеха само пет точки от всичките си гостувания през сезона.
Привлечения под наем Дейвид Бентли е в списъка на Бирмингам. Той се нуждае от съзтезателен футбол и вярвам, че ще се справи добре под ръководството на МакЛийш. Все пак той центрира прекрасно, а високите нападатели на Сити винаги са готови да отиграят високата топка. Присъствието му на терена ще даде повече свобода на Ларсон и ще му позволи да се откъсне от тъч-линията, да комбинира с Бойър (който се завръща след наказание) и Хлеб, и така да разнообрази стила на отбора си. Тази ситуация е валидна само ако Бентли и Ларсон са на терена. Скот Дан ще отвори дупка в защитата на Сините с отсъствието си като Риджуел може да се прибере в центъра на отбраната и да го замести.
Едва ли отсъствието на Дан ще създаде някакви проблеми за Сити при факта че Хески и Ашли Янг ще пропуснат мача за Вила заради наказания. Все още не е сигурно дали Петров е напълно възстановен. Ако не е, това ще бъде катастрофа за гостите, защото застарелият Пирес ще трябва да го замести. Защитникът Кайл Уокър (под наем от Тотнъм) вкара на Шефийлд Юнайтед за Купата и може да направи дебют за Вила в Премиершип. Така "голаджията" Кларк може и да бъде преместен от отбрана в халфовата линия и до известна степен да замаже положението със слабата игра на Пирес.
Сигурен съм, че това дерби няма да завърши с много голове не само заради слабата форма и на двата тима, но и заради историята на сблъсъците в последните няколко години. Прогнозата ми е Равенство, а за рискоизбягващите - Под 2.5 гола.

Съндърланд - Нюкясъл
Мачът между двата отбора от североизтока завърши с разгром за Нюкясъл през есента и Черните котки със сигурност ще търсят отмъщение. Съндърланд заема шеста позиция, докато гостът им е девети, но с мач по-малко.  Двамата мениджъри със сигурност ще гонят победата след срамните им отпадания от ФА Къп от отбори, играещи в нивата под Чемпиъншип. Извода как ще завърши този мач ще направим след като разгледаме съставите, защото струва ми се няма друг критерий на който да се опрем специално за този мач. За домакините 50-50 шансове за игра се поставят на Лий Кетърмол и Дани Уелбек. В отбрана обаче липсват сериозни имена - Търнър, Менса. В лазарета на Нюкясъл за този мач остава Анди Керол, а полузащитникът Тиоте е наказан. Амеоби и Дани Гътри се завръщат в игра и това определено е добра новина.
Sunderland: Gordon, Bardsley, Bramble, Ferdinand, Richardson, Henderson, Cattermole, Malbranque, Bent, Welbeck, Gyan.
Newcastle: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique, Barton, Gosling, Guthrie, Gutierrez, Nolan, Ameobi.
Определено си личи разклатената отбрана на домакините. Алан Пардю (треньор на Нюкясъл) със сигурност ще се възползва от слабостите в отбрана на своя противник, така че нищо чудно гостите да вкарат първи гол. Така изписани съставите на двата отбора изглеждат равностойни в халфовите си линии, но това което може да се окаже минус за Съндърланд е все още ненапълно възстановеният Кетърмол. Респективно домакините губят битката в центъра на терена и самия мач.
Прогнозата ми е победа за Нюкясъл, а за рискоизбягващите - Над 2.5 гола.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 101340
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930