Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 20:08 - Копенхаген очаква наплашения Челси
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 1393 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2011 14:01


 image

Източник: www.bet.bulfootball.com

При нормални обстоятелства бихме погледнали към този мач и обявили Челси за големите фаворити. Но както са го подкарали лондончани напоследък може да се окаже, че ще станем свидетели на едно измамно равенство.

Причината Челси да страда е очевидна – липсата на увереност в собствените сили и в тези на съотборниците. Съмнението в себе си се превърна във водещ фактор на всеки един от играчите.

Когато се мъчиш, всичко върви против теб. Може да водиш в резултата и да изглеждаш спокоен, но когато мачът наближи своя край и противника трябва да изпълнява опасен пряк свободен удар, ти започваш да се страхуваш. Както се случи срещу Евертън…

Шампионската Лига е единствения шанс на Челси да спаси сезона си. Всички знаем, че това е Светия граал за Роман Абрамович. Ако неговият отбор спечели Лигата, бизнес позициите на руснака ще укрепнат. Челси достигна полуфиналите на това състезание пет пъти в последните седем години, така че всеки в клуба е готов да вдигне трофея.

Естествено слуховете, че Карло Анчелоти ще бъде уволнен с нищо не помагат за постигането на тази цел. Излишно е да обяснявам колко вредно за морала на футболистите е това. Повече от всичко Анчелоти иска да отиде до Копенхаген и да се върне с една добра победа. Това може да означава триото Дрогба-Анелка-Торес да започне мача с цел решаване на мача още първото полувреме. Копенхаген обаче се намира в разгара на предсезонната си подготовка и определено е по-свежия отбор. Те са непобедени у дома в Шампионската Лига този сезон – победи над Рубин Казан и Панатинайкос и страхотно равенство с Барселона.

Техният стадион, Паркен Стедиум, не е особено голям като размери. Датската публика обаче обича английския футбол и със сигурност трибуните ще се пръскат по шевовете.

И точно както Шахтьор направи в мача с Рома, Копенхаген ще успеят да надушат страха на Челси и ще се възползват. Анчелоти похвали динамизма на домакините, но пропусна да спомене за един фактор – Йеспер Грьонкяер. Бившият играч на Сините ще заеме празното пространство между халфовете и самотния нападател. Той все още е бърз и експлозивен, а способността му да прекарва топката между защитниците чрез извеждащи пасове е неоспорима.

Смятам, че и този мач на Челси ще завърши наравно. Придържайки се към логиката във футбола, не можем да открием нищо, което да ни накара категорично да вярваме в победата на Сините. Копенхаген ще са с приповдигнато настроение за този мач и ще са особено опасни през първото полувреме. Опита на Челси обаче ще им помогне да се справят с това, така че виждам този мач като нулево равенство.




Гласувай:
0



1. анонимен - Мнението ми е, че Челси ще ги бие само ...
21.02.2011 20:38
Мнението ми е, че Челси ще ги бие само с името си. Предполагам, че ще играят с резервите и ще ги бият с 0:3!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 100848
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930