Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 17:00 - Превю и прогноза за мача Дания - Англия (09.02.2011, Сряда)
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0



Началният час на приятелската среща между Дания и Англия е 21:15 българско време. Дания е домакин в мача, а стадиона е Паркен Стадион.
За българския фен винаги е удоволствие да наблюдава английския национален отбор. След провала на Световното първенство ренюмето на английското златно поколение в лицето на Джерард, Лампард, Тери, Ашли Коул и компания спадна драстично и Фабио Капело бе принуден да потърси някои алтернативи. Точно играта на тези алтернативи ще са едно от нещата, които ще следим с нетърпение. Капело призна, че е сгрешил като не е взел в Южна Африка безспорния талант Уолкът. Тази вечер обаче той ще оперира отдясно и по-всяка вероятност ще е заплаха номер едно за датската отбрана. Отляво се очаква да започне вече доста опитният и корав Джеймс Милнър (който несъмнено ще се превърне в лидер на Англия), а в центъра ще бъде даден шанс на новоизгрелият титуляр на Арсенал Джак Уилшър. До него ще играе Франки Лампард. Новото попълнение на Астън Вила Джон Карю направи впечатление през последния месец и ще започне като титуляр редом до разигралият се Рууни. Разклатените защитници Тери и Коул ще си партнират с усмихнатите Глен Джонсън и Лескът (които спечелиха мачовете си през уикенда). Отборът на Англия изглежда добре окомплектован, като единствената слаба страна от облика на стартовия състав ще бъдат разконцентрираните и изнервени играчи на Челси. От друга гледна точка това е шанс за тях да се откъснат от клубните си неволи и да отворят съзнанието си в името на Англия. Вратарският пост не се нуждае от коментар - Джо Харт, разбира се!
Освен класическото 4-4-2, Капело може да предпочете да заиграе с трима халфа като прибере Милнър в центъра и трима нападателя - Бент в сърцето на атаката, а Рууни и Уолкът около него. Моите очаквания за играта на англичаните са следните: слаб синхрон между защитници и халфове, добри индивидуални изяви на Уолкът и Милнър, гол на Дарън Бент.
Съставът на домакините от Дания няма с какво да изненада своите гости. Повечето от асовете им играят или са играли на Острова и то във Висшата Лига. Нападателят Бендтнер е добре познат на Тери и Лескът. Ромедал вече не е бързият като стрела футболист, а Сьоренсен отдавна вече не блести. Въпреки това Дания има своите много класни футболисти. Даниел Аггер ще ръководи отбраната, а в центъра ще оперира друг играч на Ливърпул - Поулсен. Младият талант на Аякс Ериксен ще се противопостави на еквивалента си Уилшър, но едва ли ще успее да се справи с доста агресивния млад англичанин.
Датчаните дори не успяха да излязат от групата си на Световното първенство, а от тогава записаха две победи над Исландия и Кипър у дома (квалификации), загуба от Португалия (квалификация) и равенства с Чехия и Германия в приятелски срещи.
Англия няма победа в последните си два мача - загуби от Франция на Уембли и завърши наравно с Черна гора отново на своя територия. Играта на отбора като гост обаче е доста по-освободена и няма да се очудя ако настроението на играчите тази вечер е необичайно добро.
Дания сякаш вече не е онази скала, в която се блъскаха и силни, и слаби в началото на века. Англия от своя страна изглежда, че преодоля спада си. Новото поколение млади съзтезатели вече е взело щафетата в свои ръце и поема отговорност. Мисля, че точно младите момчета ще оберат точките тази вечер. Прогноза Победа за Англия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 100882
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930