Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 14:58 - Преди кръга във Висшата лига (16 кръг - preview)
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 2207 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 05.12.2010 16:28


Настана декември и кулминацията във Висшата лига на Англия навлиза в своите начални етапи. Този предколеден кръг ще е нещо като встъпителен към претоварената програма на клубовете на Острова около Коледа и Нова година.

С тази статия имам за цел да Ви запозная с всеки един двубой поотделно, като спомена моментната форма на отборите, както и липсващи и завръщащи се в игра футболисти. Накрая на всяко превю ще оставям личната си прогноза за изхода от конкретния мач, като нейният риск ще зависи от особеностите, които носи със себе си самия двубой. Искам да уточня, че някои информации могат да бъдат променяни в течение на оставащото време до мача и ако те пряко влияят върху прогнозата ми, то и тя би могла да се промени. Успех на всички залагащи!

Арсенал - Фулъм
Третият в класирането Арсенал посреща борещият се за оцеляване хитър тим на Фулъм. Няма отбор с по-малко равенства от този на домакините и такъв с повече от отбора на гостите. Играта на Арсенал загуби постоянство в последно време. Двете победи в първенството бяха предшествани от две загуби - в Португалия срещу Спортинг Брага и нелеп обрат срещу Тотнъм. Фулъм влизат в този мач с три равенства и три загуби от последните шест гостувания. Това, което ме кара да се съмнявам в победата на Арсенал са отсъстващите футболисти. Ебуе и Фабрегас пропускат мача, а Алмуния е под въпрос. Шамак играе прекрасно, но едва ли дефанзивните му съперници ще го оставят лесно да борави с топката. Вермаален е трайно контузен и това определено се отразява върху защитата на Топчиите. За Фулъм липсват Салсидо, Дембеле и Замора, но Анди Джонсън се завръща в игра, а Клинт Демпси е в добра форма. Лондонско дерби, в което Фулъм със сигурност няма да спечели, но имайки предвид странния футболен сезон в Англия няма да се изненадам ако мачът завърши наравно. Прогноза Х.
Реален резултат: 2:1

Бирмингам - Тотнъм

Два отбора с добре играещи футболисти се срещат този уикенд. Някои от единиците в Бирмингам и Тотнъм направо блестят напоследък и това естествено води и до добрите резултати за отборите им. Сините са един от силните домакини във Висшата лига, като на своя стадион сразиха Челси и Астън Вила, а добрата им форма се допълва от нулевото равенство със Манчестър Сити като гост. Но какво да кажем за формата на Тотнъм. Четири поредни победи във всички съзтезания срещу отбори от техния ранг. Няма нужда да изброявам добре представилите се футболисти. Това което искам да отбележа за отсъстващите в Тотнъм е, че те всъщност няма да липсват толкова много. Ван дер Ваарт бива страхотно заместен от Лука Модрич, а по двата фланга Бейл и Ленън ни карат да забравим за футболисти като Бентли и Дос Сантос. Проблемите на Шпорите са в защита. Към контузените там се присъедини и Кабул, което ще даде доста шансове за проява на атакущите бирмингамци. В състава на Бирмингам най-вероятно се завръщат Гарднър (3 гола) и Хлеб. В мача с Астън Вила си пролича, че защитниците на Бирмингам не са толкова бързи и са лесно преодолими от подвижните нападатели на противника. Поради тази причина очаквам домакините да не спечелят. Прогноза 2.
Реален резултат: 1:1


Блекбърн - Уулвърхямптън
Разклатеният Блекбърн посреща един от най-слабите гости във Висшата лига. Роувърс загубиха с 1:7 от Манчестър Юнайтед предния кръг, а Вълците са с шест поредни загуби далеч от дома. Хората на Сам Алардайс заемат 13-та позиция в класирането като редуват победа със загуба. Уулвс бяха в серия от четири поредни загуби преди да победят Съндърланд с 3:2 у дома. Сега те заемат 19-то място в таблицата. Блекбърн спечели последните две домакинства над този съперник като вкара общо осем гола. Лошите новини за домакините обаче не са малко. Контузени са Калинич, Грела, Олсон, Нзондзи. Педерсен е под въпрос, като участието му може да окаже съществено влияние върху изхода от този мач. За гостите ще отсъстват Хенри, Крадок и Едуардс - също толкова важни играчи за Уулвърхямптън. Мисля, че противник като Вълците идва в точния момент на Иууд Парк, за да може Блекбърн да си възвърне самочувствието. Прогноза 1.
Реален резултат: 3:0

Челси - Евертън
Два отбора търсещи своята форма се срещат на Стамфорт Бридж в съботния следобед. Доскоро Челси бяха лидери в класирането, но след контузиите на основни играчи (Есиен, Лампард, Тери, Алекс) те направиха поредица от три срещи без победа. Евертън влизат в своя мач след унизителната загуба от Уест Бромич на своя стадион. Те от своя страна са без победа в пет мача. Точките днес са им нужни, защото 16-то място е прекалено близо до "зоната на изпадане". Последните четири гостувания на Евертън на този стадион завършваха наравно. За Челси се завръщат Тери и Есиен (изтърпял наказание), но Жирков и Бенаюн остават на трибуните. Артета и Фелайни са наказани, Озман е контузен за гостите. Съставът на Евертън изглежда по-осакатения и в този ред на мисли смятам, че Челси отново ще излязат на върха след този мач. Прогноза 1.
Реален резултат: 1:1

Манчестър Сити - Болтън

Класата на Манчестър Сити определено ще им помогне да спечелят този мач. Играта им като домакини определено е по-стабилна от тази на домакините, така че Прогноза 1.
Реален резултат: 1:0

Уигън - Сток Сити

Играта на Уигън определено не заслужава Висшата лига на Англия. Роберто Мартинез трябва да промени много неща в отбора си, за да остане на своя пост. Сток са в добра форма и можем да очакваме много от техния вдъхновител Матю Етерингтън. Прогноза Х2.
Реален резултат 2:2

 





Гласувай:
2



1. flyco - :)
02.12.2010 15:24
Моята прогноза:
Арсенал-Фулъм 1 категорична победа. Може да не е на 0, но ще е с два или повече гола разлика.

Бирмингам-Тотнъм Х,1,2 Троен мач. Според мен ще е 1:1.
цитирай
2. анонимен - АРСЕНАЛ–ФУЛАМ
02.12.2010 19:54
КАТЕГОРИЧНО 3–0
цитирай
3. flyco - :)
06.12.2010 21:55
Е?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 100847
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930