Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2011 17:02 - FA Cup! Челси - Евертън и Манчестър Сити - Нотс Каунти (19-20.02.2011, Събота)
Автор: deyansashev Категория: Спорт   
Прочетен: 1585 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2011 10:00


Челси - Евертън
Амбициозните Челси посрещат нереализираните Евертън в преиграване от четвъртия кръг на Купата на футболната асоциация. Финалисти от 2009 година, и двата тима имат желанието да спечелят турнира след провалените си сезони в Премиершип. Челси спечелиха финала през 2009 и защитиха короната си през 2010 след победа над Портсмут. Евертън чакат голям трофей вече 16 години.

Карамелите трябва да съжаляват, че не удържаха преднината си на Гудисън Парк и сега ще трябва да започнат отначало, но на негостоприемния за тях Стамфорд Бридж. Там хората от град Ливърпул нямат победа вече доста време макар че си тръгнаха с равенства при последните две гостувания. Всъщност четири от шест мача между тези съперници завършиха наравно, включително последните два. Евертън загубиха само веднъж в последните седем мача с Челси (финала през 2009 година).

Фернандо Торес няма да играе в този мач, защото вече взе участие в турнира с екипа на Ливърпул. На Дрогба, Калу и Оби Микел бе дадена почивка при равенството с Фулъм в понеделник, но в събота те ще бъдат включени в състава. Новият защитник Давид Луиз ще започне мача, тъй като не може да играе в Шампионската Лига за Челси до края на сезона.

Евертън отново ще са без контузилия се таран Луис Саха. Видяхме, че неговата липса се отрази негативно в неделя и тимът загуби с 0:2 от Болтън. Много повече ще се очаква от триото Кейхил-Аничебе-Бекфорд, като един от тях няма да започне мача. Джак Родуел отново няма да успее да започне мача, което определено влияе върху играта на тима в халфовата линия. Формата на аса Фелайни не е добра, разбирателството със съотборниците му куца.

Челси не са побеждавали Евертън в последните четири мача помежду им. Добавяйки домакинската загуба от Ливърпул, можем да очакваме пределна мобилизация от страна на домакините. Играта на гостите не се получи в мача с Болтън. Защитата на отбора е съставена от единици, които са лесно преодолими в индивидуалните двубои, а честите нарушения пред наказателното поле могат да окажат влияние в този мач. Евертън влизат в този двубой с една победа от шест мача, така че по нищо не личи, че формата им заслужава доверие.

Очаквам добра игра от Соломон Калу, който най-вероятно ще донесе победата на домакините. Прогноза Победа за Челси.


Манчестър Сити - Нотс Каунти
Този мач също е преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп. Сити ще се опитат да сломят коравата съпротива на своите гости. Пол Инс вярва, че чудото може да се случи. Неговите футболисти победиха Съндърланд на Стедиум ъф Лайт, за да стигнат дотук. Нотс Каунти надвиха Колчестър във вторник, а това бе единствената им победа в Лигата от 3 януари насам. Манчестър Сити обаче спечелиха последните си пет домакинства. Найджъл Де Йонг и Джеймс Милнър се борят със своито контузии. Балотели е възстановен и заедно с Шон Райт-Филипс се очаква да поведат Сити. Дейвид Мартин пропуска мача за гостите, крилото Гобърн е под въпрос. Другото крило Алан Джъдж също ще пропусне мача. Мисля, че тук не можем да разчитаме на изненадата. Каунти все още не притежават характера, който им е нужен, за да отстранят "звездните граждани". Прогноза Победа за Манчестър Сити.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deyansashev
Категория: Спорт
Прочетен: 100866
Постинги: 34
Коментари: 92
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930